Megújul a Mesevár Óvoda épülete és megszépül a tornaszoba Balatonföldváron

Az óvodaépület az 1970-es évek végén épült. Az elmúlt évtizedben az épületet korszerűsítették, homlokzati hőszigetelés, nyílászárócsere történt. A tetőfelújítást már a 2000-es évek elején elkezdték és a nyugati szárny kivételével a héjazatok cseréje megtörtént. A nyugati szárny jelen műszaki állapotában felújításra szorul, mivel a tetőhéjalás anyaga elöregedett, így a nyertes pályázat keretében ez az épületrész is új fedést kap.

A jelenlegi hőszigetelés cseréje a héjazat bontása okán is megoldhatóvá válik, korszerűbb anyagú hőszigetelés beépítésére van lehetőség – írják a város honlapján.  A helyiség jelenlegi megvilágítása nem megfelelő ezért a tetőtéri ablakok beépítése is szükséges. A bádogos szerkezeteket a héjazatcsere során nem lehet roncsolás nélkül elbontani, ezért új szerkezet beépítésére van szükség. A felújítás a tornaszobát is érinti. A jelenlegi lambériaburkolat nem felel meg az esztétikai követelményeknek, a tisztítása sem oldható meg teljes körűen, ezért annak elburkolása vált szükségessé.

Új gipszkarton burkolat készül felületkezeléssel, a tartószerkezet között hőszigetelés elhelyezésével. A lámpatestek cseréje is elkészül, új, korszerű LED fényforrású komplett lámpatestek kerülnek beépítésre. A tetőtéri ablakokhoz a nyári hővédelem érdekében saját rendszerű árnyékolók kerülnek felszerelésre. A helyiséghez vezető lépcső korlátjának javítása is megtörténik, magasabb lépcsőkorlát kialakításával a balesetveszély csökkentésének érdekében.

Az infrastrukturális fejlesztés során kiemelt szempont, hogy olyan környezetté váljon a Mesevár Óvoda, amely egészséges, motiváló környezetet teremt az óvodás korú gyermekek számára, az épület adottságaihoz mérten törekszik az optimális térhasználatra, az egészséges nevelés feltételeinek megteremtésére és figyelembe veszi a méltányos nevelési környezet alapkövetelményeit.