Megújul a balatonszentgyörgyi községháza (sonline.hu)

Farkas László Nándor polgármester a csütörtöki projektnyitó rendezvényen elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszon százhatvan millió forintot nyertek, amelyből modernizálják az ingatlant és az eszközöket is vásárolnak.

Kívülről korábban megtörtént az energetikai korszerűsítés, szigetelés, nyílászáró csere és most belülről jól használható, korszerű művelődési házat hozunk létre – emelte ki a polgármester a sonline.hu tudósítása szerint.

Hozzátette: megújul az ingatlan régi, elavult gépészeti rendszere, valamint a víz-és villany rendszer is korszerűsödik. Az ingatlan közösségi rendezvények otthona, de itt működik helyi stúdió és a könyvtár is.  Az épület mögötti területen meglévő szabadtéri színpad fölé új, száz négyzetméteres tetőszerkezet készül. A színpad hátsó felére hanggátló paravánfal épül a közeli közút zajhatásainak csökkentésére. A színpad környezetében  több, mint ezer négyzetméteren terepet rendeznek és zöldfelületet alakítanak ki és okospadot is kihelyeznek.