Megteltek a szállodák, rengetegen elutaznak a hosszú hétvégén (atv.hu)

Ismét megteltek az ország szálláshelyei; a hosszú hétvégére sokan utaznak el pihenni. A legnépszerűbbek most is a wellness szállodák, de a kora nyári időpont már a Balatonon is sok helyen telt házat hoz. Ráadásul azok, akik most mennek pihenni, különösen szerencsések, ugyanis igazi nyári, már-már kánikulát idéző időjárás várható – számol be az atv.hu.

Az egyik hévízi szállodában szinte az utolsó szobáig kiadtak minden helyet. Sokan vannak itt magyar vendégek, de a többség külföldi. Molnár Ágnes, a Hotel Európa Fitt vezérigazgató-helyettese azt mondja: “Ezen a hétvégén szinte teljes teltházzal üzemel a szállodánk. A vendégeink többsége külföldi, akik évről évre visszatérnek hozzánk. Körülbelül az egynegyede származik a vendégéjszakáinknak belföldről. “

Hévízen a gyógyvíz miatt szinte mindig sokan vannak. Akik most foglaltak külön szerencsések, mert igazi nyári idő várható. “A májusi rossz idő után kicsit aggódtunk, mert nagyon nehezen indultak be a foglalások, de így az utolsó pillanatban azért szépen megindultak” – fogalmazott Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke.

Ezt már a balatonlellei yachtclub vezetője mondta. Náluk is teltház lett a hétvégére. Tóth Balázs szerint “az emberek vágynak a jó időre és vágynak a Balatonra és azt lehet mondani, hogy ez már tulajdonképpen évszak-független. Ahogy mondani szoktuk, a Balaton télen-nyáron menő, úgyhogy jönnek a vendégek az év minden hónapjában, az év minden szakában.”