Megtelnek a wellness-szállodák húsvétkor, tavalyhoz képest dupla lesz a forgalom

Megtelnek a wellness-szállodák a négynapos húsvéti hosszú hétvégén a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére, míg a tavalyi húsvéthoz képest csaknem a duplájára nő a forgalom. Főtt sonkával, tojásfestéssel és állatsimogatóval várják a szállásadók vendégeiket – áll a szállásadó portál közleményében, amely szerint a 10 legnépszerűbb belföldi úti cél között lesz Siófok és Hévíz.

Útra kelünk a négynapos hosszú hétvégén: több mint négyszeresére nő a szálláshelyek forgalma egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés.

– A magyarok körében egyre népszerűbbek az ünnepi hosszú hétvégék is az üdülésre, jól példázza ezt a mostani kiemelt időszak is, az ismert wellness-szállodák már kitették a megtelt táblát – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Átlagosan 53 ezer forintot költünk foglalásonként, melyek hossza jellemzően 2 éjszaka. Minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendezik, ezek átlagértéke 78 ezer forint. A legkedveltebb szállástípusok az apartmanok (25%), a vendégházak (23%) és a panziók (17%), a kikapcsolódásra vágyók kétharmada valamelyikükben hajtja álomra fejét. A hosszú hétvége nemcsak a pároknak kedvez, családok és baráti társaságok is útnak indulnak. Foglalásonként az átlagos létszám 3,4 fő.

Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legkeresettebb úti célok a vendégek körében, de Budapesten, Siófokon és Szegeden is sokan töltik majd a húsvétot. A legnépszerűbb belföldi települések előkelő top tízes listáján még Nyíregyháza, Pécs, Hévíz és Miskolctapolca szerepelnek. Megyéink közül Heves (13%), Borsod-Abaúj-Zemplén (11%) és Veszprém (8%) az abszolút nyertesek, ők hárman részesülnek a legnagyobb arányban a forgalomból. A legtöbb turistát vonzó program, látnivaló sorrendben a Hollókői Húsvéti Fesztivál, az egri vár és a Nyíregyházi Állatpark a Szallas.hu adatai szerint. „Sokan felkeresik továbbá a Festetics-kastélyt, a Fátyol-vízesést és a Visegrádi Fellegvárat is” – tette hozzá a marketing menedzser.

 

Nem marad el a húsvéti hangulat

A szállásadók gondoskodnak az ünnep tradicionális kellékeiről. „Húsvéti fogásokkal, főtt sonkával, tojással, kaláccsal várják vendégeiket a szállásadók – ismertette a részleteket Keresztes Nóra. – Népszerű programok ilyenkor még a népi játékok, a tojásfestés, az állatsimogatás és a tojáskeresés is.” Nemcsak a gyereknek, a felnőtteknek is készülnek extrákkal: lesz pezsgős wellnessezés is és zenés est is.

 

Top 10 legnépszerűbb belföldi úti cél

 1. Eger
 2. Hajdúszoboszló
 3. Gyula
 4. Budapest
 5. Siófok
 6. Szeged
 7. Nyíregyháza
 8. Pécs
 9. Hévíz
 10. Miskolctapolca

 

Top 10 legnépszerűbb külföldi úti cél

 1. Zakopane
 2. Szováta
 3. Parajd
 4. Krakkó
 5. Torockó
 6. Nagyvárad
 7. Kassa
 8. Rakovica
 9. Székelyudvarhely
 10. Prága

 

Top 10 legnépszerűbb program

 1. Hollókői Húsvéti Fesztivál
 2. Egri vár
 3. Nyíregyházi Állatpark
 4. Festetics-kastély
 5. Fátyol-vízesés Szilvásvárad
 6. Visegrádi Fellegvár
 7. Siklósi vár
 8. Veszprémi Állatkert
 9. Nemzeti Történeti Emlékpark
 10. Diósgyőri vár