Megrohamozták a bankfiókokat a lakásfelújítást tervezők (sonline.hu)

Megrohamozták az érdeklődők a bankfiókokat a hét elején, ugyanis július 1-jével elindult az otthonfelújítási program pályázati időszaka. Aki nem jár el körültekintően, millióktól eshet el.

Kaposváron két MFB-ponton adnak felvilágosítást, és nyújthatóak be a szükséges dokumentumok a most indult otthonfelújítási programra. A két bankfiók közül felkerestük az egyiket hétfőn délelőtt, hogy megtudjuk, minek kell megfelelnünk ahhoz, hogy a kormány támogassa otthonunk energetikai korszerűsítését. A bankfiókba lépve olyan érzésünk támadt, mintha hangyabolyba kerültünk volna, mindenhol ügyfelet tájékoztattak, ahol csak ügyintéző volt a pénzintézetben. A sorszámkérésnél segítő hölgy előre szólt, hogy sokat kell várni, mert mindenkit ez a támogatás érdekel. Végül nagyjából egy óra várakozást követően sorra kerültünk. A segítőkész ügyintéző türelmesen elmagyarázta a lehetőségeinket, sőt még azt is megmutatta a pályázati portálon, hol találjuk meg a segédleteket és azt az irdatlan mennyiségű nyomtatványt, amit ki kell tölteni a pályázathoz – írja a sonline.hu.

Megnyugtatott minket, hogy ugyan a legtöbb érdeklődő már ezekkel rendelkezik, mi sem vagyunk elkésve, ha csak most látunk neki a felkészülésnek. Felhívta a figyelmünket arra is, hogy nem mindegy, milyen anyagokat akarunk beépíteni az 1991 előtti használatbavételi engedéllyel rendelkező otthonunk korszerűsítése során, hiszen egy pontos lista található a világhálón, ahol a gyártó és a cikkszám is szerepel.

A banki tájékoztatás után szakember segítségét is kértük, aki felhívta a figyelmünket, hogy olyan szintű minősítésen mennek át az ügyfelek, mintha hitelt vennének fel.

A teljes cikk itt elolvasható.