Megnyitott Balatonfüred legújabb kikötője a Kékszalag Port

Hosszas előkészületek után június 25-én szombaton megnyitotta kapuit a KékszalagPORT, a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred város Önkormányzatának közös beruházásában épült Balatonfüredi Megállóponthoz tartozó 140 férőhelyes kikötő.

(Fotó: Kékszalag PORT)

 

A Kékszalag PORT személyzete felkészült a hajók fogadására, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kikötőben és parti létesítményeken továbbra is építési munkálatok folynak, melyek várhatóan 2022. szeptember 30-ig fejeződnek be – közölték a kikötő weboldalán.

A jelenlegi készültségben a vizesblokkot wc és szaniter konténerek elhelyezésével helyettesítjük, valamint a tervezett parkolószám mintegy 30%-a vehető jelenleg birtokba, a kikötő megközelítése szárazföldön jelenleg kizárólag a LUA Resort Hotel megkerülésével lehetséges, a betonmóló felőli irányból.

A Kékszalag Port közvetlen szomszédságában található a LUA Resort***** Balatonfüred új, 5 csillagos adults-only szolgáltatásokat kínáló luxusszállodája. A hotel 76 szobával, több mint 1000 m2-es Spa-val és high-end gasztronómiával várja a vendégeket.

A 140 férőhelyes, épített kikötőmóló, két kikötői szárral, bármilyen szintű verseny lebonyolításához tudja biztosítani a hajó helyigényét és egyéb feltételeit. A kikötő folyamatosan nagy mennyiségű vendéghelyet biztosít a túrázóknak és a programokban résztvevőknek. A kialakítás során megvalósult egy nagy szélességű természetes sólya, hosszú sekély bejárattal, ahol a kaja-kenu és evezés is könnyen megoldható.