Megnyitott a keszthelyi Majormúzeum (TV Keszthely)

Húsvéti piknikkel nyitotta az idei szezont a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Az Élménygazdaságban nyuszikölykök, kisbárány, kincskeresés és számos más program várta az érdeklődőket. Elindultak a Fowler-féle gőzgépek is, ezek minden alkalommal nagy érdeklődésre tartanak számot.

Az Élménygazdaságban nem csak az állatok, hanem a különböző játékok is nagyon népszerűek. A gyerekek nagyon élvezik a talicskázást, de a felnőttek is jól szórakozhatnak egy-egy helyszínen – írja a TV Keszthely.

Minden évben elindítják a Fowler-féle gőzgépeket. Ez az esemény nagy érdeklődésre tart számot, hiszen a több mint száz éves masinák igazi kuriózumnak számítanak. Vannak, akik az intézmény több olyan programján is részt vesznek, ahol lehet találkozni ezekkel a szerkezetekkel.

A Majormúzeum szezonnyitóján kézműves foglalkozással is várták az érdeklődőket. Húsvéti bárányokat lehetett készíteni, de a hagyományos tojásdíszítési technikákat is kipróbálhatták. A programok tárháza nagyon színes volt, mindenki találhatott kedvére valót.

„A húsvéti ünnepkörhöz köthető programokkal igyekeztünk megtölteni a napot. Az Élménygazdaságunk állandó lakóihoz érkezett egy kisbárány, és a gyerekek nagy örömére simogathatóak a nemrég született kis nyuszijaink. A kézműves foglalkozáson is bárányt lehet készíteni, illetve lehet gyakorolni a hagyományos tojásdíszítő technikák rajzolását.” 

– tájékoztatott Rajnai Virág, a MMGM Georgikon Majörtörténeti Kiállítóhely megbízott vezetője.

A Majorbéli húsvéti piknik idén is nagy népszerűségnek örvendett. A programnak az időjárás is kedvezett, így folyamatosan érkeztek a családok a majorba.