Megnyitnak a balatoni kempingek Veszprém megyében (veol.hu)

A Balatontourist a járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően május 15-én megnyitja kempingjeit, Veszprém megyében Balatonakaliban, Balatonfüreden és Révfülöpön.


A vízparti üdülőhelyeken egyelőre főleg a belföldi vendégekre számítanak. A társaság a biztonságos üzemeltetés érdekében több óvintézkedést is tett: megerősítették a takarítási protokollt, plexifalakat raktak a recepciós pultokra, érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki és bővítették a házirendet. Módosították a szolgáltatásaik körét, kollégáikat felkészítették a vendégfogadásra, sőt, egy belső használatú Covid–19-kézikönyv is készült.
Az általános fertőtlenítés céljára ózongenerátorokat is vásároltak – tudta meg a veol.hu Vadászné Székely Orsolya marketingmenedzsertől, aki elmondta még, hogy munkatársaik egészségügyi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik, az üdülő- és mobil házakat pedig lehetőség szerint pihentetik majd két foglalás között.
A dolgozói létszám biztosított az idei szezonra, és újdonságokkal is készültek. A Füred kempingben befejeződött a nyugati oldali 4-es számú vizesblokk felújítása, folyik a fövenyes strandszakasz megújítása, a mederhomokozás, és készül az új chill-out (pihenő)zóna is. Balatonakaliba, a Strand-Holiday kempingbe teraszos mobil házak érkeztek, míg a révfülöpi Napfény kempingben új, szabadtéri vendégfogadó részt alakítottak ki, mederkarbantartás zajlott, és a nyugati oldal vizesblokkjának csaptelepeit is lecserélték.

Eleinte a belföldi vendégkörre számítunk, annál is inkább, mert a legfőbb küldő országainkban még nem tették lehetővé a határok turisztikai célú elhagyását. Bízunk abban, hogy sok visszatérővel találkozunk, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy olyan új, hazai vendégeket is üdvözölhetünk, akik a kialakult helyzet hatására döntenek a belföldi nyaralás mellett a megszokott külföldi helyett. Reméljük, megmutathatjuk nekik, hogy a balatoni nyaralás is csodás élmény lehet – fogalmazott Vadászné Székely Orsolya, aki úgy véli, hogy a biztonság lesz a legfontosabb szempont a vendégek körében.

A kempingezés kisebb kockázatú nyaralási lehetőség, hiszen telt ház esetén is minimum 70 négyzetméternyi terület jut egy emberre, és ennek nyitáskor a sokszorosa áll majd rendelkezésre. Az üdülőházak és a mobil házak egymástól távol, jól elszeparáltan helyezkednek el, emellett önellátók, saját konyhával és fürdőszobával rendelkeznek.

Vendégeink többségében saját közlekedési eszközükkel, saját kempingfelszereléssel érkeznek, és nagy méretű parcellákat is foglalhatnak, lehetővé téve a megfelelő távolságtartást. Az éttermeink felkészültek a kiszállításra és az elviteles kiszolgálásra is, és a kempingek saját stranddal rendelkeznek, ahol még a főszezonban sincs zsúfoltság – hangsúlyozta a marketing- menedzser.

A teljes cikk itt található.