Beindult a siófoki jégpálya, jövőre jégcsarnokot ígérnek (Siófoki Hírek)

A siófoki Nagystrandon megnyílt a műjégpálya, ahol azt is bejelentették, hogy jövőre Siófokon nyílhat meg a Balaton-part első jégcsarnoka – a Siófoki Hírek tudósítása szerint. A jégpálya mellett finn mobilszauna is várja a vendégeket. 

(Fotó: Siófoki Hírek)

Az elmúlt években egyszer-egyszer a Covid és a gazdasági válság miatt nem nyitott ki a jégpálya a siófoki hajóállomáson, most azonban újra lehetőség nyílt rá a városi önkormányzat támogatása révén. Kósz Ágotának, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjének az ötletére azonban új helyszínen debütál, a Nagystrandon, az önkormányzati társaság új szlogenje jegyében: 4 évszak a Nagystrandon. Vagyis december 15-én pénteken elindult a központi strand téli szezonja.

A több városban is hasonló létesítményt üzemeltető Jégpálya Center Kft. siófoki pályája a tervek szerint február 4-ig várja a korcsolyázni vágyókat; a 380 négyzetméteres pályát 100 négyzetméteres jégfolyosó egészíti ki.

A pénteki megnyitóra eljött Csúszka, a hokiválogatott kabalafigurája, korcsolyát húzott Süsü is, a Balatoni Bocsok hokiklub fiataljai pedig jégkorong-bemutatót tartottak.

Dr. Molnár Anita alpolgármester és Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője egyaránt üdvözölte a városlakók és a környékbeliek új sportolási lehetőségét, a balatonboglári jégpályát is üzemeltető Vécsei Mihály pedig bejelentéssel élt. Vécseiék már idén szerettek volna fedett jégpályát építeni Siófokon, ám az nem jött össze, tervükről azonban nem mondtak le. Úgy néz ki – mondta az egykori sportriporter –, hogy jövőre Siófokon épülhet fel a Balaton-part első jégcsarnoka, sátortetővel, a KFC gyorsétterem mögötti területen. Egyben meghonosítánák új sportágként a jégkorongot és a műkorcsolyát a városban.

Addig is ezen a télen a Nagystrandon, a hullámzó Balatonnal a háttérben (legalábbis amíg be nem fagy..): jégre mindenki! – írja a Siófoki Hírek.

A belépőjegyek egyszeri belépésre, korlátlan időtartamra szólnak:

  • felnőtt 1600 Ft, helyi lakos 1200 Ft
  • gyerek 1200 Ft, helyi lakos 1000 Ft

(Fotó: Siófoki Hírek)

 

Jégpálya mellett finn mobilszauna is várja a vendégeket a Nagystrandon – a Balaton-parti Kft. közösségi oldalának tájékoztatása szerint.
– Fűtött női-férfi öltöző, melegvizes zuhanyzó és mosdó
– Meleg pihenő, nyugágyak
– 2 db 6 személyes fa dézsafürdő (az egyik 20, a másik 40 °C)
– 2db finn fatüzeléses mobilszauna (az egyik 8-9 , a másik 5-6 fős) mind 270° panorámával a természetes csobbanó medencére, a BALATONRA.
– Óránként illóolajos felöntések, gyógynövény füstölők, nyírfalé, nyírfavirgácsolás, mézalapú peelingek, spirituális zene, örömzenélés
(Bejelentkezés: +36-20/9353767)
Finn mobilszauna a siófoki Nagystrandon (Fotó: Facebook/Balaton-parti Kft.)