Megműtöttek egy húszkilós pontyot Siófokon (pecaverzum.hu)

A siófoki Hidegvölgyi Horgásztó gazdája, Hermecz Tamás tett közzé fotókat egy húszkilós ponty műtétjéről a Facebookon. Posztja szerint a halat azért kellett operálni, mert kíméletlenül bántak vele. A pecaverzum.hu cikket írt a bejegyzés alapján, melyben megpróbálnak tanácsokat adni, miként érhető el, hogy minél kisebb sérülést okozzanak a horgászok a halaknak. 

A hallal annyira kíméletlenül bántak, hogy teljesen kettészakadt a szája, és nem maradt más megoldás, mint összevarrni felszívódó orvosi cérnával, négy öltéssel.

Megvannak az eszközeim és nem vagyok lusta sem, hogy bármilyen állaton segítsek, ha megsérül, de most már másodszor fordul elő, hogy egy nagytestű ponty száját kell összevarrnom! Megtenném ezt akkor is, ha egy kisebb halról lenne szó, de ez a hal bőven túllépte a húsz kilót. Csak annyit fűznék a történtekhez, hogy még a prémium kategóriás csalis tasakok sem tartalmazzák a horgászathoz szükséges érzéket! Nem csókolgatni kell a halakat, hanem kíméletesen horgászni rájuk! – írta a bejegyzésben Hermecz Tamás.

A pecaverzum.hu felhívja a figyelmet, hogy a halak is érző lények, és kíméletes bánásmódot igényelnek. Arról, hogy miként lehet csökkenteni a halak sérülésének esélyét, itt olvashatók a részletek.