Meglepő adat; többen kompoztak eddig a Balatonnál, mint tavaly ilyenkor (likebalaton.hu)

Úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány ellenére is növekszik a balatoni kompok forgalma. 2021 januárjában és februárjában többen keltek át Szántód és Tihany között, mint 2020 hasonló időszakában.


A március 15-i hosszúhétvégére is sokan érkeztek a térségbe. A menetrend szerint 40 percenként indított kompokat sűrűbben jártak, hogy folyamatos legyen az átkelés a déli és az északi part között.

– Látjuk, hogy sokan vannak a Balatonnál, amit az is bizonyít, hogy a kompon szállított utasok száma magasabb volt az év eddigi részében, mint tavaly – mondta a likeBalaton.hu-nak Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

– Januárban közel 30 százalékkal, februárban pedig 12 százalékkal volt magasabb ez az érték.

Úgy tűnik, hogy az emberek a szabadba, friss levegőre vágynak, ki akarnak szabadulni a bezártságból, és a Balatonra jönnek kirándulni, ahol biztonságban, kellő távolságtartás mellett feltöltődhetnek a családok – emelte ki a vezérigazgató.

Bár a kompok egész évben működnek, a balatoni személyhajózás tavasszal indul, és ősszel, októberben zárul. A téli hónapokban pedig a hajók karbantartása, felújítása zajlik.