Megkezdték az úthibák kijavítását Veszprém megyében (veol.hu)

Az enyhe időjárásnak köszönhetően a közútkezelő megkezdte a burkolathibák javítását Veszprém megyében. Az útellenőri szolgálat folyamatosan járja az állami közutakat, és a munkatársaik, valamint a társszervek és a közlekedők jelzései alapján, továbbá az utak úthálózati szerepe szerint ütemezik be a munkákat, és dolgoznak a burkolathibák javításán – számol be a veol.hu.

A korábbi évekhez képest enyhébb volt az idei tél, kevés hóval, így kevesebb kár keletkezett a Veszprém megyei utak burkolatán – közölte a lap érdeklődésére Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette, az időjárás változékonysága azonban kedvezett az elöregedett kopórétegű utakon a burkolathibák kialakulásának.

Télen is javították az utakat ideiglenes, hidegaszfaltos technológiával száraz időjárás mellett és nulla Celsius-fok feletti hőmérséklet esetén. Ahol nem tudtak kátyúzni, ott táblákkal hívták fel a közlekedők figyelmét a burkolathibákra. A melegaszfalttal történő, tartósabb és hatékonyabb burkolatjavításra az aszfaltkeverő telepek nyitása után tavasztól őszig nyílik lehetőség. Az utóbbi hetekben Veszprém megyében már dolgoztak a 73-as úton a Videoton Ipari Park közelében és a Nosztori emelkedőn.

Pécsi Norbert Sándor megjegyezte, útellenőri szolgálatuk folyamatosan járja a megyében az állami közutakat, s a munkatársaik, valamint a társszervek és a közlekedők jelzései alapján, továbbá az utak úthálózati szerepe szerint ütemezik be a munkákat, és dolgoznak a burkolathibák javításán. Az országos köz­utak kezelési szabályzatának előírásai szerint először a fő­utakon, majd a mellékutakon, végül a kis forgalmú bekötő­utakon végzik el a javításokat.

A kommunikációs vezetőt arról is kérdezte a lap, hogy a koronavírus-járvány miatt milyen óvintézkedéseket hoztak a cég munkatársai egészségének megőrzése céljából. A válasz a veol.hu cikkében olvasható.