Megkezdték a Gyermekmentők az idei nyári szolgálatot a Balatonnál

17. alkalommal kezdte meg nyári szolgálatát Balatonlellén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.

Gyermekmentési Pontjukon ambuláns betegeket is ellátnak, amikor az állomáson tartózkodnak. Idén új – Volvo XC 90-es mild hibrid – mentőorvosi autót állítottak szolgálatba, amely megerősített futóművel és biztonsági technikával ellátott, valamint a belső tér teljesen a felszerelés megfelelő elhelyezéséhez és a műszerek töltéséhez kialakított – közölte az Alapítvány.

A mentőben még ultrahang, laborkészülék és hűtőszekrény is található, szinte egy gyermekintenzív osztály felszereltsége van a fedélzeten. A mentőegység augusztus 25-ig teljesít szolgálatot a Balaton déli partján. A Gyermekmentőt az Országos Mentőszolgálat irányítja a 112-es segélyhívószámra érkező bejelentések alapján.

A nyári ellátásban 12 szakorvos és 8 mentőtechnikus vesz részt. Az Alapítvány 1 éve ingyenes elsősegélynyújtó applikációt is készített GYERMEK ELSŐSEGÉLY néven, amely abban segíti a felhasználókat, hogy mit tegyenek vészhelyzetekben amíg érkezik a mentő. Tanácsolják, hogy a szülők töltsék le az applikációt a telefonjukra. így mindig a zsebükben lehet a „Gyermekmentő”.