Fonyódi és a zánkai ingatlanokat kapott az Erzsébet Alapítvány (mti)

A parlament hétfőn hozott határozatot arról, hogy ingyenes vagyonjuttatással fonyódi és zánkai ingatlanokat kap az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány – derül ki az MTI tudósításából.


A parlament 160 igen, 25 nem szavazattal és 7 tartózkodás mellett fogadta el a kétharmados támogatást igénylő, az Erzsébet-programról szóló törvény módosítását.

    A Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által benyújtott törvény alapján a gyermektáborok működtetéséhez kapcsolódó két fonyódi és egy zánkai ingatlan tulajdonjoga kerül ingyenesen az alapítványhoz. A két fonyódi ingatlan a táborhelyhez tartozó partsáv mentén, a zánkai pedig táborhely kikötőjében terül el.

    A tulajdonjog átadását azzal indokolták a közhasznú szervezetnek, hogy az eleget tudjon tenni az Erzsébet-program szerinti közfeladatainak a jövő nemzedékek érdekeinek és szükségleteinek, valamint a környezet- és természetvédelem szempontjainak szem előtt tartásával. A javaslat indoklása szerint a közfeladat hosszú távú ellátását elidegenítési tilalom és a juttatási célhoz kötött hasznosítási kötelezettség előírása is biztosítja. A törvény a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

A vagyonjuttatásról szóló korábbi hír itt olvasható.