Megjelentek az árengedmények a Balatonnál (vg.hu)

Megjelentek a balatoni hotelek akciós szállásajánlatai, kedvezményekkel igyekeznek döntésre, last minute foglalásra bírni a hazai vendégeket. Több az egyéjszakás foglalás, mint korábban, és a belföldi kereslet egy részét elszívta a török, görög tengerpartok kedvező előfoglalási kínálata. Akik még kivárnak, nincsenek kevesen, őket veszik célba most a hotelek. Nyílik az olló, az olcsó szállások és a magas árkategóriájúak mennek jól.

Megnövekedtek az egyéjszakás foglalások, amiből az látszik, hogy jóval kevesebb az utazásra fordítható keretük a háztartásoknak – tájékoztatta a Világgazdaságot Kelemen Lili, a Szallas.hu, szóvivője.

Az ár érzékeny kérdés, a Szallas.hu adatbázisából kiderül, hogy  vannak szállodák, amelyek idén már nem emeltek árat, és valószínűleg még a korábbi szintet is csökkenteni fogják, ha nem telítődik megfelelően a nyár további része. Van olyan szálláshely is, amely úgy tudja tartani az árait, hogy cserébe a wellnesst nem üzemelteti.

Aki csökkent, általában azzal kísérletezik, hogy milyen mértékű árcsökkentést kommunikáljon. Jellemzően kisebb százalékkal kezdenek, hátha elég, a kedvezmények mértéke általában 5-30 százalék között mozog – mondta Kelemen Lili. A szóvivő hozzátette, hogy nem mindenki híve az árcsökkentésnek, vannak, akik inkább szolgáltatáscsomagot állítanak össze, illetve bővítik a korábbit, és vannak, akik a marketingre fordítanak nagyobb figyelmet és büdzsét, bízva abban, hogy így új vendégeket vonzanak be.

Egyre több helyről halljuk, hogy nyílik az olló – folytatta a szóvivő –, azaz a magas kategóriájú szálláshelyek és az olcsó retrók mennek jól, reneszánszukat élik például a siófoki Aranypart retroszállodái, az Európa és a Panoráma is.