Megjelent a 2022-es Nyugat-Balatoni Kalendárium (TV Keszthely)

Megjelent a 2022-es Nyugat-Balatoni Kalendárium. A szerkesztők idén is érdekes olvasmányokat kínálnak a közönségnek. A Balaton és Hullám Szálló, valamint a keszthelyi mozi története, a rezi barlangok és Illés Fanni paralimpiai bajnok is helyet kaptak a kötetben.

Hetedik alkalommal foghatja kezébe az olvasó a Nyugat-Balatoni Kalendáriumot – tudósít a TV Keszthely.  Az év tizenkét hónapjára felosztott kötet a térség hagyományaival, történeteivel és érdekes személyekkel foglalkozik. A szerkesztők a mostani kiadásban nem tudták kikerülni a koronavírus-járványt. Papp Péter és Pelcz István szerkesztők mutatták be a 2022-es kötetet. Saját írásaik mellett felkért írók munkáit lapozhatja fel az érdeklődő. Többek között Müller Róbert, Kukorelly Pál és Cséby Géza írása is gazdagítja a kalendáriumot.

A karmacsi temetőkről, a keszthelyi református közösségről, a Hullám és a Balaton szálló történetéről, Vajkay Aurélról és a rezi barlangokról is helyet kaptak írások.

A kötetbe beválogatott témák vagy szerzők mindegyike kötődik a nyugat-balatoni térséghez, szakmai elismertségük megkérdőjelezhetetlen – vallják a szerkesztők. Nagy érdeklődést tapasztalnak a kötet iránt. A könyvesboltban már többen érdeklődtek a kalendáriumról.

A Nyugat-Balatoni Kalendáriumot 5000 példányban adták ki. Kiemelt terjesztő két keszthelyi könyvesbolt, de a környező településeken és szállodákban is elérhető a kalendárium.