Meghirdették az Év Balatoni Háza 2020 pályázatot (MTI)

Idén harmadszor hirdették meg az Év Balatoni Háza díjpályázatot, amelyre lakóépület, üdülő, valamint gazdasági épület és középület kategóriákban lehet nevezni december közepéig.

A tihanyi perjel is beszédet mondott a díjpályázat tihanyi meghirdetésén (Fotó: HírBalaton)


A díjpályázatot idén is a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) hirdette meg a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságának támogatásával.

“A Balatonhoz a térség építészeti kultúrája is hozzátartozik, ezért fontos népszerűsíteni és példának állítani a legjobb törekvéseket” – mondta Lombár Gábor, a BSZ elnöke a pályázat meghirdetésére szervezett csütörtöki tihanyi eseményen, amelyen a 2019. évi nyertes pályaművekből összeállított kiállítást is megnyitották.

Szauer Rózsa, a NABE elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a szép házak, hanem a tájidegen, lakótelep jellegű építmények is szaporodnak a tó körül.

A rendezvényen elhangzottak szerint a díjpályázatra a Balaton-régió egész területéről lehet nevezni, 2013. január 1. után használatba vett épületekkel, december 15-ig. A bírálóbizottság elnöke Füleki Zsolt helyettes államtitkár lesz, tagjait a három érintett megye építészkamarái, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Építész Kamara, valamint a BSZ és a NABE adja.

Az 1 millió forint összdíjazású pályázatról további részleteket az azevbalatonihaza.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.