Megérkezett a vitorlások airbnb-je a Balatonra (sonline.hu)

Mit tehet az egyszeri ember, ha vitorlázni szeretne, de nincs vitorlása? Bérelhet egyet a boatic.com segítségével, amely egy siófoki fiatalember fejéből kipattant vadonatúj megoldás.

Ratasics Bálint siófoki fiatalember évek óta hajózott már a Balatonon, amikor kitalált egy új szolgáltatást a Balatonra. “Azon gondolkodtam, hogyan lehet kiadni hajót vagy bérelni” – mondta a sonline.hu-nak Ratasics Bálint. Kifejtette: egyéni hirdetések vagy charter cégek vannak, de akiknek egy vagy két hajójuk van, nem fér bele a költségvetésükbe egy nagyobb méretű marketing kampány.

A boatic.hu lényege, hogy beregisztrálhatja hajóját, s aki kibérelné az, felveheti a kapcsolatot a tulajdonossal. Mi csak platformot biztosítunk – mondta Ratasics Bálint. A hirdetések egyéniek, tehát fizetni az oldalon nem lehet, azt maguk oldják meg a felek, mi csak összekötjük őket – tette hozzá.

Az idei első nyár, amikor amikor Boatic.hu segítségével hajóhoz lehet jutni a Balatonon. Eddig közel ötven hajó van az oldalon, a számuk pedig hétről-hétre nő. A bérbeadók részéről az a filozófiájuk, hogy segítsenek nekik: ugyanolyan eséllyel találjon mindenki bérlőt – fogalmazott az ötletgazda.  A bérlők felé pedig az, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő vitorlást. Ebben az ár a legmegosztóbb, de az oldalon megtalálhatóak az alacsonyabb árfekvésű és az exkluzívabb vízi járművek is. S persze a boatic.hu arra is hivatott, hogy a Balatonra látogatók hajót tudjanak bérelni és megtapasztalják a vitorlázás semmihez sem fogható élményét.