Mederkotrás, cölöpcsere, bővítés – ezeket a kikötőket érinti a Balatonon

Várhatóan május végéig cölöpcserét végeznek az Túravitorlás Sportklub (TVSK) alsóörsi kikötőjében, a csopaki közforgalmi kikötőben mederkotrás zajlik, a Balatonfüredi „UNI” kikötőben szintén dolgoznak várhatóan november végéig.

 

Az alsóörsi Túravitorlás Sportklub kikötőben cölöpcsere munkálatokkal kapcsolatos hajózási tevékenységet végeznek – közölte a Hajózási Hatósági Főosztály. A vízterületet érintő munkavégzés a hajózás elől elzárt munkaterületen belül történik. A munkát végző úszómunkagép a Hajózási Szabályzat 1. Rész 3.25 cikk 1. a) és b) pontjában előírt éjszakai és nappalijelzéseket viseli, a veszteglő hajók a Hajózási Szabályzat 1. Rész 3.20 cikk 1. pontjában előírt jelzést viseli. A munkaterületen – a vízi munkavégzésben résztvevő úszómunkagép(ek) és hajó(k) továbbá a hatósági hajók kivételével – úszólétesítmények közlekedése és veszteglése átmenetileg tilos.

Közölték továbbá, hogy a Csopaki közforgalmú kikötő kikötőmedence mederrész fenntartó mederkotrásával kapcsolatos hajózási tevékenységet végeznek előreláthatólag 2022. május hó 31. napjáig. A munkavégzés ebben az esetben is a hajózás elől elzárt területen zajlik.

A fent említett munkálatokon túl a balatonfüredi „UNI” kikötő területén bővítési, hullámtörő áthelyezési és mederkotrási tevékenységet is végeznek előreláthatólag 2022.november hó 30. napjáig – áll a harmadik közleményben.