MBH Jelzálogbank: negyedével nőttek az ingatlanárak a kiemelt üdülőövezetekben

Az ország legnépszerűbb üdülőhelyén, a Balatonnál a Siófoki és a Fonyódi járásban az egymillió forintot is meghaladták a négyzetméterenként fizetett összegek, Tapolca környékén azonban 360 ezer forint volt a négyzetméterár. A part menti és parttól távoli területeket külön vizsgálva Siófok és a Fonyód környéke, illetve a Balatonfüredi és a Keszthelyi járás volt a legdrágább.

A vízparti üdülőkörzetek vizsgált települései Siófokon meghaladta az egymillió forintot az átlagár, a második helyen Balatonfüred állt csaknem 900 ezer forinttal, míg a harmadik helyre Fonyód került 800 ezer forintos árral – közölte a MBH Jelzálogbank.  A Balaton-környéki települések közül Hévíz, Keszthely és Tapolca számított olcsóbbnak, őket megelőzte Velence és Gárdony a maga 660 és hozzávetőleg 640 ezer forintos áraival. Továbbra is Tiszafüreden a legalacsonyabbak az árak, mintegy 260 ezer forintot fizettek a vevők a lakó- és az üdülőingatlanok négyzetméteréért.

„Az újonnan létrejött MBH Bank a jogelődök hagyományait folytatva sokrétűen segíti a lakáscélok megvalósítását, legyen az álomotthon városban vagy vidéken, kisebb településen. A lakóingatlanok mellett az üdülő is finanszírozható lakásvásárlási céllal, de meglévő ingatlan korszerűsítésére is nyújtunk pénzügyi forrásokat. A hitelek mellett az állami támogatások is beépíthetőek az építési jellegű munkálatok költségeinek fedezésére. Az energiahatékony beruházások megvalósítása esetén pedig az ügyfelek extra kamatkedvezményhez, vagy díjvisszatérítési, illetve jóváírási kedvezményekhez juthatnak bizonyos feltételekkel (pl. Zöld MFL lakáshitel, ECO kedvezmény csomag)”

– mondta el Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.