Mávinform: késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál

Felsővezeték-szakadás miatt késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál. Délutánig is eltart a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti vasúti felsővezeték helyreállítása, emiatt továbbra is késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál – közölte a MÁV Zrt. szerda délelőtt az MTI-vel. 

 

Azt írták, a Déli pályaudvar és Kelenföld között felsővezeték-szakadás miatt egy vágányon szünetel a vonatforgalom. Emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon 15-30, esetenként 30-60 perccel nőhet a menetidő.
A vonatközlekedés átszervezése folyamatban van – tudatta a Mávinform.

A felsővezeték leszakadása miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon 20-40, esetenként 40-80 perccel nőhet a menetidő. Vonatkimaradásokra és rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra is számítani kell – tették hozzá.
A torlódások és késések enyhítése érdekében az elővárosi S10-es, S12-es, S40-es, S42-es, Z30-as vonatok egy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan is indul. A távolsági személy-, sebes- és InterCity vonatok a Déli pályaudvarig közlekednek és onnan indulnak – tájékoztattak.
A közleményben kitértek arra is, hogy a BKK a vasúti jegyeket és bérleteket elfogadja a 139-es buszon Kelenföld vasútállomás és a Déli pályaudvar között.
A Tárnok-Érd-Budapest közötti Volánbusz helyközi járatokon elfogadják az érvényes vasúti menetjegyeket és bérleteket – tudatták.