Masters vb – Előkészítették a balatoni szombati versenyek esetleges halasztását (mti)

A várható kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők előkészítették a masters vizes-világbajnokság szombati nyíltvízi úszó versenyeinek elhalasztását vasárnapra.

 

A nemzetközi szövetség (FINA) közleménye szerint Gyárfás Tamás, a végrehajtóbizottság tagja egyeztetett a FINA legfőbb vezetőivel, valamint a Balatonfüreden tartózkodó FINA masters bizottság tagjaival, s arra jutottak, hogy ha szombaton, a nyíltvízi versenyek zárónapján nem lehetne versenyezni, vasárnapra teszik át az utolsó korosztályok viadalait Balatonfüreden.

“Mindenki a legjobbat akarja, valamennyiünk számára a sportolók érdeke és biztonsága a legfontosabb” – mondta Gyárfás Tamás.

A városvezetők jelezték, bár vasárnap kezdődik a helyi borfesztivál, mégis partnernek az esetleges pótnap megtartásában. Néhány konténert át kell helyezniük a szervezőknek, hogy a két program adott esetben egymást kiegészítve menjen egymás mellett.

Szerdán előbb Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hidegfront várható hétvégi betörése miatt szombaton nem rendeznek nyíltvízi úszóversenyeket, hanem az aznapra tervezett futamokat csütörtökön bonyolítják le. Délután viszont már arról jött hír, hogy a módosítás miatt beérkezett panaszok nyomán, illetve az akkori legfrissebb előrejelzés ismeretében mégis marad az eredeti kiírás.

A masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a műugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek.