Már szervezik a 2021-es Balaton Soundot: csak a beoltottaknak? (likebalaton.hu)

Fülöp Zoltán, a Balaton Sound alapító-főszervezője arról beszélt, hogy már szervezik a 2021-es fesztivált, és arra biztatják a vendégeket, hogy tartsák meg a jegyeket. Dolgoznak azon is, hogy mindenki a számára legkedvezőbben használhassa fel azt – na de hogyan? S mi lesz az idei nagy nevekkel? Újra meghívják őket? – a likebalaton.hu által közölt Nagyon Balaton live stream beszélgetésben ezekre a kérdésekre derül fény.


A Balaton egyik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválja, a Balaton Sound 2007-es indulása óta idén először marad el. Van-e élet az elmaradt fesztivál után, hogyan lehet életben tartani a brandet jövő nyárig? Lesz-e jövőre lehetőségünk látni az idén nyárra tervezett fellépőket? Milyen hatással vannak az elmaradó fellépések az előadókra, és hogyan tudják kezelni a lelkileg is megterhelő krízishelyzetet? Milyen hatással lesz az emberi kapcsolataink alakulására a fesztivál- és koncertínség? Mit gondolnak minderről a Zamárdiban élők, miként érinti a fesztivál elmaradása a várost és a régiót? – ezeket a kérdéseket boncolgatta a közösségi oldalon a Nagyon Balaton live stream beszélgetése.

Fülöp Zoltán, a Balaton Sound alapítója és főszervezője arról beszélt, hogy már szervezik a 2021-es fesztivált, és arra biztatják a vendégeket, hogy tartsák meg a jegyeket. Ugyanakkor dolgoznak azon is, hogy akik kreditet szeretnének, azok más, a portfólióba tartozó rendezvényen is felhasználhassák azt. Természetesen a jegy árának visszatérítésére is van lehetőség. A fellépőket, az idén lekötött nagy neveket pedig igyekeznek ismét meghívni, jelenleg is folynak az egyeztetések Kygo és a többi nagy név kapcsán.

– Szeretnénk minél előbb bejelenteni a jövő évi fellépőket, hogy ezzel is erősítsük a vendégek bizalmát a fesztivál iránt – mondta Fülöp Zoltán.

A fesztivál látogatóinak bizalmát és érdeklődését fenntartani a jelen helyzetben nem könnyű. A főszervező szerint a személyes kapcsolatokra épülő rendezvények jó alapot teremtenek, hogy ez az érdeklődést ne hagyjon alább. Új helyszíneket is szerettek volna idén bevezetni, ezeket 2021-ben biztosan megvalósítják majd, s rengeteg újdonsággal készülnek a jövő évre.

Metzker Viktória DJ szerint már sem a fellépőnek, sem a közönségnek nem kielégítő a live stream, mert nincs kapcsolat a közönséggel, és kilátástalan a jövő. Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint nem csak a zenészeknél, de vendégeknél is várható lelki krízis, hiszen most nem mindenki tud folyton bízni, reménykedni. Hiányoznak a barátok, a suli után, nyáron a fesztivál az örömünnep, amikor kiereszthetik a gőzt.

A beszélgetésben elhangzott az is, hogy Zacher Gábor toxikológus szerint nem kizárt, hogy a jövőben lesz egy olyan forgatókönyv, hogy csak azt engedik be a fesztiválokra, akik be vannak oltva.

Itt beszélgettünk a szexuálpszichológussal, ahol a koronavírus okozta kapcsolati kérdéseket boncolgattuk, főként párkapcsolati szempontból, így szóba került az intimitás is.

Itt pedig a fesztiválszerelmekről és azok hiányáról, hatásáról írtunk, valamint arról is beszélgettünk, hogy meddig tart még a járvány okozta bizonytalanság, hogyan fogunk ismét fesztiválozni, amikor már majd lehet.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke és Balatonföldvár alpolgármestere szerint a zamárdi lakosok többsége nagyon várta a fesztivált, hiszen nagyban meghatározza a gazdasági működést, a bevételt. Ezek a fesztiválok óriási lendületet adnak a turizmusnak, a jelen helyzet pedig nagy kiesést jelent majd, épp ezért bíznak a további, augusztus 15 utáni rendezvények megtartásának lehetőségében.