Már látható a Karmel Betleheme Keszthelyen (TV Keszthely)

Már látogatható a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában a Betlehem. Az ünnepre hangoló építményt a plébánia képviselő-testülete állította fel három nap alatt. A Betlehem egyszerre szimbolizálja a gazdagságot és a szerénységet és ráirányítja a figyelmet Isten végtelen szeretetére is.

 

Szóval és énekkel is meghálálja az angyal az adományokat a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika Betleheménél. Az elmúlt évekhez hasonlóan megjelennek a napkeleti bölcsek, és a pásztorok is. A Szent Család is látható, egyelőre még a Kisjézus nélkül, az ő alakja csak december 25-én éjfélkor kerül oda. Az építményhez a hívek ebben az évben is szívesen ajánlottak fel fenyő- és tujaágakat, borostyánt.

„Most már megvannak a fő alapjai és mindenki csinál bele valamit. Ilyenkor mindenki leteszi a munkát, átszellemül Betlehem-építővé. Ezek elmondhatom 1-2-3 gyermekes családapák, akik főleg eljönnek, és akkor mindenki hozza szívébe a kis emlékeit, amit aztán beleépítünk a Betlehembe.”

– mondta el a TV Keszthelynek Fülöp István gondnok.

A betlehemi hangulatba idén is csempésztek kisebb újításokat az építők. Többek között egy új épületet is felfedezhetnek a látogatók a terepasztalon. A dombot idén nem emelték magasra, így a kisebb gyermekek is könnyebben fedezhetik fel az állatokat és a különböző alakokat. Karácsonyfaizzókkal tették ebben az évben is még meghittebbé a látványt. A hagyomány szerint általában karácsonyra szokás Betlehemet állítani, de a Kármelben vallják, az adventi időszakban is segít lelkileg felkészülni az ünnepre.

A Betlehem egészen Gyertyaszentelő ünnepéig, azaz február másodikáig lesz itt a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában, addig bármikor meg lehet nézni. Várnak kisiskolásokat vagy óvodás csoportokat is.