Flixbusz: közvetlen távolsági buszos összeköttetés a Balaton és Németország között

Május 24-től a FlixBus új, közvetlen összeköttetést biztosít Németország, Csehország és a Balaton között. Siófok mellett a hónap végétől már Balatonföldvár is Európa legnagyobb távolsági buszhálózatának része lesz.

Berlinből, Drezdából és Prágából heti négyszer, csütörtök és vasárnap között szállítanak majd utasokat a magyar tengerhez a FlixBus járművei.
„A nyári főszezonban igyekszünk a legvonzóbb célállomásokat elérhetővé tenni a magyar utasaink számára. Ez az időszak arra is lehetőséget biztosít, hogy növeljük a külföldi érdeklődést Magyarország nyaralóhelyei iránt. A Balaton régió a kulturális és outdoor programlehetőségeknek köszönhetően Közép-Kelet-Európa egyik legvonzóbb nyári célpontja, ami idén még kényelmesebben és olcsóbban érhető majd el tömegközlekedéssel a cseh és német nyaralók számára.” – mondta el Arany László regionális ügyvezető igazgató.
Az új összeköttetésnek köszönhetően Balatonföldvárról is közvetlenül lehet majd buszozni Berlinbe, Drezdába és Prágába. Idén nyáron Siófokról közel 30 további olasz, horvát, szlovén, lengyel és szlovák városba juthatnak el az utazók átszállás nélkül.

A FlixBusról:

A FlixBus ugyanolyan minőségű szolgáltatást biztosít flottájának minden járművén. Az ingyenes WiFi, kényelmes ülések, nagy lábtér, klíma, konnektor és mosdó alapfelszereltségnek számít a buszokon. A fedélzeti GPS rendszernek köszönhetően az utasok push értesítésekben és SMS-ben kapnak információkat, akár utazás közben is.

Tavaly a FlixBus integrálta menetrendjét a Google Maps-be is, így kereséskor tömegközlekedési alternatívaként jelenik meg a térképen. Jegyek a www.FlixBus.hu oldalon, a magyar nyelvű FlixBus alkalmazásban és országszerte több mint 250 értékesítési ponton érhetők el. Az átfoglalás rugalmas, a jegyek törlése az indulás előtti 15-ik percig lehetséges. A jegyeket nem szükséges kinyomtatni, mivel a check-in okostelefonon felmutatott QR kóddal is lehetséges.

(fotó: flixbus.hu)