Majestic Sound: orgonahangversenyek lesznek Siófokon

2023-ben már kilencedik alkalommal hallgathat a siófoki közönség színvonalas és sokszínű orgonakoncerteket a Majestic Sounds hangverseny-sorozat keretében, melynek megálmodója és művészeti vezetője Teleki Miklós, városunkban élő Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész.

Bár az orgonamuzsika-hallgatás nem tartozik a 21. század legnépszerűbb kikapcsolódási formái közé, a műsorokat úgy állítják össze, hogy élvezhetők legyenek mindazok számára, akik a nyári melegben egy kis megpihenésre, feltöltődésre vágynak – írják a város honlapján.

Idén nyáron ismét hétfőnként, 20 órakor kezdődnek a körülbelül egy órás, változatos orgona- és kamarazenei hangversenyek a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban (Siófok, Fő utca 57.).

Az esteken az orgonaművészek játékát kivetítőn is láthatják, az elhangzó műveket pedig a belépéskor kapott nyomtatott műsoron követhetik.

Jegyek hangversenyek előtt egy órával a helyszínen, illetve elővételben a siófoki Tourinform Irodában válthatók 2500 és 2000 (nyugdíjas jegy) forintos áron. Tíz éves kor alatt a belépés ingyenes. A koncerteken CD felvételek vásárolhatók 4000 Ft-ért. Idén is ingyenes belépésre jogosultak a negyedik koncerten mindazok, akik három különböző dátumú idei Majestic Sounds koncertjegyet bemutatnak.