Magánszálláshely-fejlesztés támogatással Alsóörsön (balatonriviera.hu)

Akár félmillió forintot forgathatnak vissza idén is az alsóörsi szállásadók szálláshelyeik fejlesztésére a befizetett idegenforgalmi adójukból egy pályázatnak köszönhetően. A szobakiadók három év IFA befizetései erejéig, minimum 60.000 Ft, maximum 500.000 Ft támogatásra pályázhatnak, 20 % önrész meglétével a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesületnél.

A pályázat kiírásának célja a település szállásadóinak minőségi fejlesztésére ösztönzése az idegenforgalmi adóból befolyt bevételek beruházási célzattal történő visszaosztásával. A rövidtávú cél a vendégelégedettség növelése, komfortérzetük kiterjesztése, a térségi turisztikai célok közösen együttműködve történő megcélzása. A közép és hosszú távú célok közé természetesen a vendégéjszakák számának növelése, a települések versenyképességének javítása tartozik, de egyértelmű célkitűzés a gazdaság fehérítése, azaz IFA bevallási gyakorlat reformja is – olvasható a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület honlapján.

Az elnyert összeg felhasználása széleskörű, az eszközbeszerzéstől a szolgáltatásfejlesztésig terjed.

Támogatható tevékenységek a teljesség igénye nélkül: ingyenes wifi szolgáltatás kiépítésére, kerékpártároló beszerzése, kialakítása, kertépítés, kerti eszközök beszerzése, tűzrakó, grillező, kemence építése, konyhakert, fűszerkert kialakítása , akadálymentes szálláshely kialakítás, légkondicionáló berendezés beszerzése, beépítése, medence, szauna, jakuzzi, egyéb wellness elem építése, játékok (kültéri, beltéri) beszerzése.

A pályázati adatlapokat 2019. október 18.-ig várjuk postai úton vagy személyesen alsóörsi irodánkba. Cím: 8226 Alsóörs Vasút u.3. Részletek és további információ a www.alsoors.hu és a www.balatonriviera.hu oldalakon, valamint személyesen az alsóörsi Tourinform irodában (8226 Alsóörs Vasút u. 3) nyitva tartási időben.

Letölthető dokumentumok a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület honlapján: