Ma megemlékezést tartanak a Badacsonyban halálra vert férfiért (frissített)

Ma 18 órától megemlékezést tartanak gyertyagyújtással Badacsonyban a szombatra virradó éjjel halálra vert Havasi Csabáért barátai, ismerősei, és a történtek miatt megrendült, felháborodott emberek – értesült a hirbalaton.hu. (Frissítés: police.hu, Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni Kör elnöke)

A kocsi, amivel menekülni próbáltak a tettesek (fotó: police.hu)

A badacsonyi mólótól nem messze, a Bázis büfé mögötti parkolóban történt a tragédia, ott lesz a Facebook oldalon is szerveződő megemlékezés.

A balatonfüredi borászatban dolgozó Havasi Csaba két társaság tagjai közötti szóváltás utáni dulakodásban vesztette életét szeptember 8-án – a rendőrség tájékoztatása szerint. A tenyek.hu -nak egy szemtanú azt mondta, az áldozatot még akkor is rugdosták, amikor már a földön feküdt. Arra járók próbálták meg újraéleszteni, és ott volt a barátnője is, aki végignézte a haláltusáját. A támadók el akartak hajtani, de a biztonsági őrök megakadályozták.

A rendőrök két embert állítottak elő az ügy kapcsán. A police.hu-n vasárnap koradélután megjelent hír szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban árokba hajtottak. A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak ellen, akik letartóztatásának indítványozására 2018. szeptember 9-én előterjesztést tettek.

Egy a hirbalaton.hu-nak név nélkül nyilatkozó helyi lakos úgy tudja, Borsodból érkeztek a verekedést provokálók (a rendőrség azóta közölte, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosokról van szó), akiknek a gépkocsijában ehhez szükséges eszközöket is találtak. Tudomása szerint a szóváltás már egy büfében megkezdődött, ami kint folytatódott egy behajtani tilos tábla miatt. Mivel a környéken a nyáron több verekedés, rongálás is történt, a helyi lakosok szeretnék elérni, hogy a jövőben a badacsonyi móló környékén és az alsó büfésoron igényesebb környezet és szolgáltatások várjanak egy igényesebb vendégkört – tette hozzá.

Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni Kör elnöke, a badacsonyi képviselőtestület tagja ezt írta a közösségi oldalára: “Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!”