Lóháton a Balaton-felvidéken vagy Zalában (blikk.hu)

Mit szólna egy lovastúrához a Balaton-felvidék vagy a Zalavölgy legszebb tájain? Íme két ötlet egy kellemes családi program eltöltéséhez.

Ugyan a strandszezonnak vége, de a kirándulások és a jól megérdemelt wellness időszaka még csak most kezdődik igazán.

A blikk.hu két lovashelyszínt ajánl a feltöltődésre.

Gyula Vezér Lovasbirodalma 

A Tapolcai-medence szívében, Gyulakesziben működő lovardát a középkor hangulata hatja át. A lovardához két kültéri pálya és több körkarám is tartozik, s a néhány órás programtól az egész hetes túrákig bármit megszerveznek. Felfedezheti például a Tapolcai-tavasbarlangot, lovaskocsizhat Szigligetre vagy vadászhat kincsekre a Csigó Malomban.
Lovaglás terepen: 3300 Ft/fő/óra

Szentmihálypusztai Lovastanya

A festői Zalavölgyben fekvő szentmihálypusztai lovardában a zalai dombok között lovagolhat korlátok nélkül. A régió legnagyobb lovardája a zalaszentgróti és kehidakustányi termálfürdők közvetlen közelében, Keszthelytől 25, Hévíztől 15 km-re fekszik. Ha a lovaglást összekötné a gyógyvizes kúrával, a zalaszentlászlói lovarda lesz az ideális helyszín.
Lovaglás terepen: 4200 Ft/fő/óra

Ha a család néhány tagja akar csak nyeregbe pattanni, amíg a lovasok felfedezik a környéket, addig a többiek lazíthatnak a környék több wellness szállodájának valamelyikében, pihenhetnek, gyalogtúrázhatnak, vagy a helyi borászatokban kóstolhatják meg valamelyik ízletes balatoni nedűt.