Létrejött az Ágazati Képzőközpont Keszthelyen (Balatoni Krónika)

Korszerű és minőségi oktatást szeretnének megvalósítani az Építőipari Ágazati Képzőközpontban. Az országban elsőként Keszthelyen jött létre ilyen képzési hely az elmúlt hónapokban teljeskörűen felújított Tudor Kft. épületeiben. A központot öt vállalkozó összefogásával alapították meg.

A szakmában dolgozók egyetértenek abban, óriási dolog, hogy több helyi vállalkozó is időt, energiát és pénzt fordít az oktatás segítésére és fejlesztésére. A központban nemcsak a középiskolásokat oktatják majd, felnőttképzésre is lesz lehetőség. Emellett elindul a technikus-képzés is – írja a Balatoni Krónika.

A képzőközpont ünnepélyes átadóján elhangzott, egy valós, életszerű képzési helyen a tanulók piacképes tudást szerezhetnek és magas színvonalú oktatásban részesülhetnek. Az átadón Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője kifejtette, sok akadály volt, amit le kellett küzdeni, de a kormányzat minden támogatást meg-adott a központ létrehozásához. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere arról beszélt, ez a példátlan összefogás és együttműködés mindenki hasznára válik.

A képzőközpont kiemelt figyelmet fordít majd a gyengébb képességű tanulók felzárkóztatására is. Emellett cél az is, hogy a kiemelkedően teljesítő diákok eljussanak hazai és nemzetközi versenyekre.