Letartóztatták az ajkai férfit, aki miatt a TEK is kivonult (veol.hu)

Letartóztatását indítványozta az Ajkai Járási Ügyészség annak a súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és rongálás vétségével gyanúsított 65 éves férfinak, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 8-án reggel a lakóhelyén késsel támadt az egyik társasházi szomszédjára – írja a veol.hu.

A megalapozott gyanú szerint a kutyasétáltatásra induló férfi egy konyhakést is magával vitt, majd amikor a lépcsőházban összetalálkozott az egyik lakóval, a kést maga előtt tartva elindult felé – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A sértett tartva attól, hogy a gyanúsított használni fogja a kést, a homlokánál fogva eltolta magától az elkövetőt, aki erre ingerültté vált és szúró mozdulatot téve, megöléssel fenyegette a férfit. A sértett védekezésül combon rúgta támadóját, aki erre meghátrált, a férfi pedig a lehetőséget kihasználva, a lépcsőház bejáratához futott.

A gyanúsított ezt megelőzően, 2022 februárjában a falból kitépte és egy késsel elvágta a pince és a lépcsőház megvilágítását szolgáló vezetékeket, mellyel csaknem 120 000 forint kárt okozott a társasháznak.
A gyanúsított a szomszédja elleni támadást követően bezárkózott a lakásába, elfogására a Terrorelhárító Központ munkatársainak közreműködésével került sor.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás elrendelésére, melynek a bíróság helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges.