Látni és látszani – közlekedésbiztonsági akció december 3-ig

Október 18-tól december 3-ig tart a Látni és látszani 2023 elnevezésű közlekedésbiztonsági akció, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) szervezett – írja a police.hu.

 

A Látni és látszani kampány során ingyenes járműátvizsgálást, illetve szemvizsgálatot kínálnak a lakosságnak. Arra biztatjuk a sofőröket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel: vizsgáltassák át autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen.

A közlekedésbiztonság társadalmi ügy és felelősség is. A Látni és látszani 2023 országos akció célja, hogy világossá váljon a baleset-megelőzés területén a szereplőkre háruló felelősség: a vezető fizikai állapota (látása) és gépjárműve műszaki kondíciója fontos alapja a biztonságos közlekedésnek. Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról a www.latnieslatszani.hu honlapon lehet tájékozódni. Segítségként országos szerviz- és optikakereső szolgáltatás is található a felületen.