Lakossági tájékoztató a Sió-zsilip átépítéséről is szóló nagyprojektről

Idén lezárul az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló „Balaton levezető rendszerének korszerűsítése” című, a Sió-zsilip újjáépítéséről is szóló, közel 19 milliárd forintos projekt. A beruházás előrehaladtáról és a még hátralévő munkálatokról tart nyilvános tájékoztatót 2023. április 24-án 15 órától a vízügy, valamint a kivitelező Siófokon a polgármesteri hivatalban.

 

A rendezvényt a projektet megvalósító Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma szervezi – derül ki a meghívóból.

A fejlesztés célja a tó jó ökológiai, vízminőségi- és mennyiségi állapotának elérése, a vízszint-szabályozási feltételeinek megteremtése, a vízkészlettel való gazdálkodás fejlesztése, a vízkárelhárítás (ár- és belvízvédelem) feltételeinek javítása, valamint a víz kártételei elleni védelem szintjének növelése.

A rendezvényen a projekt folyamatos előrehaladásáról, a kivitelezés eddig megvalósult folyamatairól, eredményeiről, valamint a még a hátralévő munkálatokról nyújt tájékoztatást a kedvezményezett és a kivitelezői konzorcium az érdeklődők számára.

A sajtónyilvános lakossági rendezvényen a résztvevők számára lehetőség nyílik kérdések feltevésére. A rendezvényre várják a lakosokat, üdülőtulajdonosokat és minden érdeklődőt.