Kutyák és gazdák régi, nagy álma vált valóra Veszprémben (veol.hu)

Emelt szintű, nagy területű kutyafuttatót adtak át április 9-én Veszprémben, a Mester utcában. A kutyák a különböző játékelemeket tartalmazó terület mellett egy, csak futásra alkalmas szabad teres részt is kaptak. A kutyafuttató a közelben lévő, illetve folyamatosan épülő emeletes házakban egyre nagyobb számban élő ebtartók közösségét segíti, de megszüntethet korábbi konfliktusforrásokat kutyások és kutyát nem tartók között – írja a veol.hu.

 

Örömteli pillanatnak nevezte Porga Gyula polgármester a veszprémiek életminőségét még magasabb szintre emelni kívánó célok között kiemelten fontos közterület-megújítási programokat, melyekből számos megvalósult az utóbbi években. Egy város attól város, mondta, hogy lakói békésen megférnek egymás mellett, jelen esetben a kutyatartók és a nem kutyatulajdonosok.

– Ilyen terekben, valljuk be, gyengén álltunk eddig, ami viszont mára múlt idő. Idén sikerült nagyot előrelépnünk, átadhatjuk az első kutyafuttatót, melyet hamarosan újabb hasonló létesítmény avatása követ – fogalmazott Porga Gyula.

A polgármester bízik benne, hogy a kutyafuttatók be fogják tölteni azt a hiányt, ami eddig jelentkezett, s köszönte a kivitelezők gyors, minőségi munkáját. A lakóknak, kutyáiknak azt kívánta, vegyék mielőbb birtokba a területet, úgy, ahogy a város más, megújított tereit. Felhívta a figyelmet, hogy az új létesítménynek van házirendje, amit be kell tartani az ebtulajdonosoknak, s felhívta a figyelmet, hogy a Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítvány ingyenes képzéseket fog tartani az új futtatókban a közeljövőben.

Kovács Áron, a városrész önkormányzati képviselője a Füredidombot dinamikusan fejlődő, fiatalos városrésznek nevezte, ahol ma is folynak építkezések, nő a környék lakosságszáma.

Az a célunk, hogy ne egy unalmas, alvó várost teremtsünk, hanem élhető, színes, életminőséget javító, élettel teli környezetet hozzunk létre, ahol szívesen használják a közösségi tereket, köztereket az emberek. A közeli játszótér volt ebben az első lépés néhány éve, majd a közösségi kert, most pedig a kutyafuttató

– hívta fel a figyelmet. A képviselő egy színvonalas, modern futtató kialakításáról beszélt, aminek megvalósítására korábban ígéretet tett.

A Mester utcai létesítmény kialakításának költsége húszmillió forint volt, s a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően jöhetett létre 1600 négyzetméter alapterületen. Az átadást megelőzően folyamatosan érkeztek a környékbeli gazdák és kutyáik, hogy ismerkedjenek a futtatóval, az elhelyezett eszközökkel, melyeket ki is próbáltak – írja a fotókat is közlő veol.hu.