Kutyabarát fesztivál lesz idén a Művészetek Völgye (onlinebalaton.hu)

Hivatalosan is kutyabarát fesztivál lesz idén a Művészetek Völgye.  A kutyabarát.hu-val közösen indított akció keretében a július 21-30. között tartandó rendezvény 5 helyszínén helyeznek ki folyamatosan itatótálkát és prémium jutalomfalatot a kutyával érkezőknek – a program szervezőinek tájékoztatása szerint.

 

A látogatók a kijelölt udvarokban játékban is részt vehetnek: közöttük a Völgy ideje alatt két alkalommal sorsolnak majd nyertest. A nyeremények Művészetek Völgye-ajándékok, kutyabarát.hu ajándékcsomag és prémium kutyatáp csomag, valamint hasonló mintás kutyakendő a gazdinak és a kutyának.

„Korábban is szívesen fogadtuk a kutyával érkezőket, és nagy örömünkre szolgál, hogy idén már hivatalosan is a kutyabarát fesztiválok sorába tartozunk. Szeretnénk megmutatni, hogy a kulturális programok és a felelős kutyatartás remekül megférnek egymás mellett. Évről-évre egyre többen hoznak kutyát magukkal a Völgybe; idén is arra biztatunk mindenkit, aki hezitál: nyugodtan látogasson meg minket kutyával!” – mondta el Oszkó-Jakab Natália, program- és marketing igazgató.

Kutyát a fesztivál alatt az idén sűrűbben és egészen hajnali 5 óráig közlekedő Csigabusz járatain is lehet majd szállítani.

“Nagy öröm számunkra, hogy egyre több kulturális, művészeti és zenei fesztivál csatlakozik a kutyabarát filozófiához és nyitják meg kapuikat a kutyások számára” – nyilatkozta Sziládi-Kovács Tibor. „Ennek persze komoly feltételei is vannak: a kutyatulajdonosoknak be kell tartani a ‘kutyabarát etikett’ előírásait, hiszen csak így lehet minden látogató számára felhőtlen a kikapcsolódás, és természetesen az előadásokat sem szabad megzavarni” – tette hozzá a kutyabarát.hu alapítója.

 

Kutyabarát udvarok listája a Művészetek Völgyében 2017-ben:

Harcsa Veronika Udvar

Momentán Udvar

MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad

Nemzeti Színtér

Fonó Udvar – Kocsor Ház

 

Kutyabarár etikett – ezekre érdemes odafigyelni, ha kutyáddal együtt érkezel a fesztiválra:

  • Kutyádat tartsd pórázon, figyelj rá, hiszen őt is több inger éri, és a tömegben nyoma is veszhet!
  • Ne hagyd a kutyád egyedül a fesztivál területén: a melegben hőgutát kaphat, de el is tűnhet!
  • Rendszeresen sétáljatok, mozgasd meg a fesztivál programjaitól kissé távolabb húzódva, hogy ő is ki tudjon kapcsolni egy kicsit!
  • A koncertekhez soha ne vidd közel, a hangos zene és a tömeg megijesztheti!
  • Mindig mindenhol szedd fel kutyád után a kutyapiszkot!
  • Figyelj rá, hogy ne lopkodjon ételt az asztalokról vagy véletlenül nehogy alkoholos italba kóstoljon bele!
  • Soha ne felejtsd el: ahogy kutyatartóként viselkedsz, az alapján is megítélik a kutyásokat! Légy tekintettel arra, hogy a fesztivál csak kutyabarát, és nem kutyás rendezvény.