Különleges színházi előadássorozat indult a Balaton partján (zaol.hu)

„Előttünk a víz, mögöttünk az erdő!” címmel színházi előadássorozat indult Vonyarcvashegyen. A közönség musicaleket, mesejátékokat és színdarabokat láthat augusztus végéig.

A nyolc művet az Imre Sándor Szeretetszínház mutatja be. Pali Róbert polgármester elmondta: az előadások a település több pontján kerülnek majd színpadra, így a közönség találkozhat a díjmentesen látogatható produkciókkal a Lido strandon, a szabadtéri színpadon, az erdei színházban és a Szent Mihály-kápolna lábánál – tudósított a zaol.hu.

Ezzel is felhívjuk a vendégek figyelmét arra, hogy Vonyarcvashegy sokkal többet kínál, mint „csak” a Balaton – fogalmazott Pali Róbert.  A szlogen pedig arra utal, hogy a strand mellett a Keszthelyi-hegység is fantasztikus élményeket kínál, az év 52 hetében. Folyamatosan keressük azokat az egyedi programokat és attrakciókat, amelyek még színesebbé, emlékezetesebbé teszik a Vonyarcvashegyen eltöltött napokat.

A település együttműködése 2021-ben indult az Imre Sándor Szeretetszínházzal, s ennek keretében egész évben színi tanoda működik itt, amelynek 60-80 „színészpalánta” a részese. A polgármester megjegyezte, mindennek új lendületet adott a Veszprém-Balaton 2023 EKF-program.

Bartokos Tamás, a szeretetszínház igazgatója kiemelte: előadásaikkal „ledöntik az előítéleteket épek és sérültek között, közelebb hozzák a fogyatékkal élők világát és felejthetetlen színházi élményt nyújtanak a nézőknek”.

A társulat ép és sérült, felnőtt és gyermek színészekkel visz színre közkedvelt darabokat és musicaleket. Az idén 20 éves társulat jelenleg 60 tagot számlál, amelynek pont fele fogyatékkal élő.