Közvéleménykutatás: február végéig dönthet a lakosság Csopak kulturális életéről (Csopaki Hírek)

A 2020-as kulturális programok, valamint az Új Faluközpont jövőbeni funkcióiról mondhatják el véleményüket a csopakiak. Az önkormányzat ugyanis közvéleménykutatást indított mindkét témában. Az akár anonim véleményeket február 29-ig várják. 

Kérek mindenkit, aki a jövőben szívesen venne részt önkormányzati rendezvényeken, hogy szánjon néhány percet az elmúlt év(ek) végiggondolására, és ossza meg véleményét pár sorban arról, milyen programok hagytak maradandó emléket, melyeken tapasztalt hiányosságot, min változtatna a jövőben – olvasható Fábián Réka kulturális szervező felhívásában, mely a Csopaki Hírekben jelent meg.

Céljuk, hogy Csopak továbbra is ugyanaz a kellemes lakóhely és családbarát nyaralóhely maradjon, ahogy eddig is. A kulturális szervező kifejti: elképzelése szerint a közvéleménykutatás lezárulta után kialakul majd egy tiszta kép arról, milyen igénye van Csopak lakosságának kulturális programok tekintetében, ami zsinórmértékül szolgál majd a jövőben az Önkormányzat ilyen irányú munkájában. Ezt a képet akkor tudjuk közösen megfesteni, ha mindenki hozzátesz egy-egy képpontot, megosztja véleményét – tette hozzá.

A másik téma amelyben várják a lakosság véleményét az új csopaki Faluközpont tervezésével kapcsolatos. Fábián Réka emlékeztet:  Ambrus Tibor, polgármester tavaly decemberben bejelentette, az önkormányzat megvásárolta a Kossuth Lajos utca 99. szám alatti ingatlant, melynek területén reményeik szerint minden igényt kielégítő Faluközpont épülhet majd. Ezen a ponton merült fel a kérdés, mit jelent vajon a „minden igényt kielégítő Faluközpont” kifejezés a csopakiaknak.

Az Önkormányzat szerint – bár már formálódik egy elképzelés a funkciók tekintetében –  ez egy olyan kérdés, amiben kulcs-fontosságú a lakossággal való közös gondolkodás. A tervezés jelenlegi fázisában arra  kíváncsiak, milyen szolgáltatásokkal töltenék meg a helyiek a majdani épületet, hiszen már az elsődleges tervek fázisában figyelembe kell venni, hogy színháztermet, edzőtermet, üzletsort, és/vagy kávézót fog-e a jövőben az épület befogadni. Ebben a kreatív és izgalmas folyamatban még sok-sok mindenre van lehetőség, így a számtalan variáció közül olyat szeretnénk megvalósítani, ami a csopaki lakosok többségének elképzeléseivel harmonizál – fogalmaz Fábián Réka.

A véleményeket a fenti témákban 2020. február 29. éjfélig az alábbi három mód egyikén várják: e-mailen a marketing@csopak.hu címen vagy  postai úton (Csopak Község Önkormányzata, 8229 Csopak, Petõfi S. u. 2.) vagy a https://forms.gle/gS89gdSjDYiwrusn6 linken (anonim módon)