Közösségi régészet – Tavaszi toborzó a Balatoni Múzeumban

A 2019. évi Közösségek Hete programsorozat keretében május 10-én a Balatoni Múzeum „tavaszi toborzóra” hívja a régészet, a régmúlt földben rejtőző emlékei iránt érdeklődőket.

A találkozó célja, hogy megismerjék, és a Balatoni Múzeum szakembergárdájával megismertessék azokat, akik szabadidejükből áldozva, önkéntesen, a múzeum szakmai felügyelete alatt / mellett kipróbálnák a közösségi múltfeltárás különböző formáit.

Talán kevesen tudják, de a civilek, egy-egy helyi közösség tagjai – szakmai felügyelet mellett – nagyon sokat segíthetnek a régészeknek a régészeti feltárásokon, de akár a leletek feldolgozásában is, s közben egyedi módon ismerkedhetnek meg elődeik, az e területen élt közösségek múltjával.

Program:

Időpont: 2019. május 10. péntek, 17 óra

Helyszín: Balatoni Múzeum – 8360 Keszthely, Múzeum u. 2.

A rendezvényen a közösségi régészetről, a Balatoni Múzeum már megvalósult projektjeiről Havasi Bálint régész-múzeumigazgató tart előadást.

Ezt követően Klinger László, a Balatoni Múzeum régésze mindennek gyakorlati oldaláról, a múzeum és önkéntesei együttműködésének formáiról nyújt tájékoztatót.

Az önkéntesek részéről vendég lesz Kovács Adrián, akitől az amatőr fémkeresők tevékenységéről, és a Balatoni Múzeummal való együttműködésükről hallhatnak érdekes beszámolót.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

A rendezvénysorozat szervezője a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) kiemelt projekt keretei között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma.

Információ: balatonimuzeum.hu