Közösségek Hete – „Adj esélyt, hogy megismerjük egymást!” (siofok.hu)

A programok kiállítás megnyitóval kezdődtek, a KIKK előcsarnokában a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete által megrendezett tapintható tárlat nyílt. Oravecz Viktória festőművész, divattervező tapintható alkotásait május 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

– Három területet kovácsoltam egybe, mert úgy éreztem, hogy egy sajátosabb kiállítást tudok létrehozni. Festőművészetet, dizájn- és divattervezést, textilművészetet tanultam. Otthoni varrómanufaktúrámban kísérleteztem az anyagokkal, és az elkészült kosztümök, kabátok mellé készültek anyagképek is, melyekre festettem. Különböző jelentések, szimbólumok is felfedezhetőek a képek mögött. A kollázsok mellett kisplasztikák is láthatóak, amikbe beleépítettem a selyemanyagokat. A puha és kemény anyag kontrasztja egy sajátos játékot adott, egy új kifejezésformát találhattam. Ezek mind kísérletek, amelyek új utak felé vezettek a képzőművészetbe, mindig kísérletező, progresszív irányba próbáltam haladni, új megfogalmazásokat találni a festészet és a képzőművészet területén – mondta el a rendezvényen Oravecz Viktória.

A tárlatot megnyitó Hamvas Péter alpolgármester az esélyegyenlőség jegyében megvalósult kiállítás fontos szerepét hangsúlyozta, hiszen túl azon, hogy az alkotások látványt, érzelmi feltöltődést biztosítanak, tapinthatóak is egyben, így a látássérültek számára is élményt nyújt a kiállítás. A programot a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesületének tagjai által összeállított műsor színesítette.

A Közösségek Hete rendezvénysorozat siófoki eseményei közt szerepel még filmvetítéssel egybekötött szeretetvendégség, „Szeretetüzenet”, Városnéző élményvonatozás és közösségi senior tánc a Siófoki Hagyományőrző Asszonyok tánccsoportjának közreműködésével.

(Fotó: siofok.hu)