Közép-európai régiós szörfversenyt rendeztek Balatonaligán

A pünkösdi hétvégén a Magyar Szörf Szövetség balatonaligai bázisa adott otthont a szörf bajnokság és a Central European Supercup második fordulójának. Öt osztályban közel száz versenyző állt rajthoz, népes küldöttség érkezett Szlovákiából és Csehországból is.

A változatos időjárási körülmények kiváló lehetőséget adtak minden résztvevő számára, hogy a kedvenc körülményeikben is bemutathassák legjobb képességeiket – írja blogbejegyzésében Böröcz Bence versenyrendező.  Az esemény fő kihívása az volt, hogy az időjárás függvényében a különböző osztályokat úgy kombinálják a versenypályákon, hogy sportszerű és biztonságos körülményeket teremtsenek a versenyzőknek. A koordináció további fontos eleme a versenyzők mozgatása a part és a víz között.

A szombati napon tizenként futamot rendeztek, nagyjából kilenc órát töltöttek vízen.  Vasárnap délelőtt szél hiányában esélytelen volt a vízre szállás, majd délhez közeledve nyugatias áramlás kezdett felépülni.  A fokozatosan gyengülő szélben aznap további 2-2 futamot tartottak, a hétfőt viszont teljes egészében a parton töltötték a sportolók, ugyanis nem alakult ki a partmenti áramlásnál határozottabb szél.

A szélcsendes időszakokon parti aktivitásokat (mint például a kisszeles freestyle verseny) szerveztek a sportolóknak.