Kortárs szobrok költöztek Köveskálra (welovebalaton.hu)

A Káli Art Inn tulajdonosa és házigazdái által létrehozott Káli Art-Park a képzőművészet népszerűségét szeretné növelni a környéken. A szabadtéri szoborpark egyben lehetőséget kínál a zsűri által kiválasztott szobrászoknak, hogy bemutatkozzanak a nagyközönségnek és a potenciális vásárlóknak.

A Káli Art-Park története 2020-ban kezdődött, amikor a Káli Art Inn tulajdonosa és házigazdái a panzió területén szerettek volna helyet biztosítani egy szabadtéri szoborparknak. Az alkotásokat bemutató park a Káli Art Inn virágoskertjében kapott helyet – írja a welovebalaton.hu.

Az ötletgazdák nem titkolt célja, hogy a KAP létrehozásával bővítsék a köveskáli kulturális programlehetőségeket, és ezzel növeljék a képzőművészet népszerűségét a környéken.

A parkban látható képzőművészeti alkotásokat minden évben pályázat útján választják ki. A zsűri által a legjobbnak ítélt alkotás megkapja a Káli Art Díjat, és állandó jelleggel megtekinthető lesz a kiállításokon. Az idei évben több mint két tucat pályamunka érkezett, melyek közül a hattagú zsűri 13 művet választott ki, ezek egy éven át lesznek megtekinthetők a KAP-ban. A Káli Art Díjat az idén Cseh Lili Egem 2 című műve kapta.

A pandémia a képzőművészetet is hátrányosan érintette. A múzeumok és a kiállítótermek zárva tartottak, az alkotók kevés megrendeléshez jutottak. Ez az évről évre kiírásra kerülő pályázat lehetőséget kínál a szobrászok számára, hogy minden évben megmutathassák magukat a nagyközönségnek és persze a potenciális vásárlóknak, hiszen a kiállított tárgyak mindegyike megvásárolható.