Koronavírus: százával kellett hazazavarni az embereket a Balatonról (nlc.hu)

Annak ellenére, hogy Balatonlelle és Balatonboglár polgármestere elrendelték a települések tulajdonában lévő parkolók és strandok lezárását a húsvéti ünnepek idejére, az elmúlt két napban több száz főt kellett elküldeni.

A Balatonlellei Polgárőrség közösségi oldalán osztotta meg az elmúlt 48 óra tapasztalatait. A posztban írnak arról, hogy  jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társas üdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan a húsvéti hétvégére – vette észre a nlc.hu.

Ekkora vendégsereg még nem volt az elmúlt évtizedekben ezekben az időszakokban – írják az oldalon.

A poszt szerint: “Lellén egy-két esetben fordult elő, hogy a szalagot letépték és tiltott területen tartózkodtak, kivéve a szombat estét, amikor közel 40 főt kellett a Virág strandról elküldeni. A megkérdezettek egy része nem itt tartózkodik, hanem más településről érkeztek és parti sétákat szerettek volna tenni. Helyiekkel nem találkoztak.”

A polgárőrök beszámolója szerint Balatonbogláron már sokkal nagyobb volt a renitensek létszáma. “Az egyik strandot kiürítettük, a másikon ugyanazon családokkal találkoztunk és ez volt a harmadikon is. Kérdésünkre, hogy nem egyértelmű a rendelkezés, vagy mi az oka a viselkedésüknek a következő választ kaptuk: “Lejöttünk pihenni a családdal és nem képzelik, hogy otthon fogunk ülni és nem megyünk ki a partra!?” Persze elhagyták a területet, mivel tettünk ennek érdekébe. Kordon szalagok letépését persze itt is pótoltuk” – olvasható a posztban.