Koronavírus: rendkívüli közleményben jelezte Balatonfüred nem tartják meg az ünnepi programokat

Balatonfüreden elmarad a hagyományos március 15-i ünnepség, a Tavaszi Fesztivál programjait illetve a Kodály Emlékhangversenyt pedig egy későbbi időpontban rendezik meg. Bár Balatonfüred egyelőre nem érintett a koronavírus fertőzésben, a vírus esetleges veszélyei miatt, elővigyázatosságból hozta meg a döntést a város vezetése. Felsőörsön és Zánkán is elmaradnak a rendezvények. 

A koronavírus veszélye miatt, a közösség biztonsága és egészsége érdekében a város vezetése úgy döntött: Balatonfüreden nem rendezik meg a hagyományos nemzeti ünnepet és programjait, de március 15-én, az 1848-as forradalom és szabadságharc hősei emléke előtt tisztelegve Bóka István polgármester koszorút helyez el a Tagore sétányon álló Széchenyi István szobornál.

A Tavaszi Fesztivál programjainak és a Kodály Emlékhangverseny megrendezésének időpontjáról később döntenek majd – közölték a város honlapján. 

Felsőörs polgármestere Szabó Balázs szintén a település honlapján közölte: a március 13-án 16:00 órára, az 1848/49-es szabadságharc évfordulójára szervezett felsőörsi ünnepségünk a globális koronavírus járvány megelőzését célzó intézkedések miatt elmarad!

Felsőörs Község Önkormányzata a Hősök Kertjénél – más időpontban – néma tiszteletadás mellett fogja elhelyezni az emlékezés virágait a ’48-as felsőörsi honvédek tiszteletére és arra kér minden koszorúzni szándékozó személyt és szervezetet, hogy hasonlóképpen szűk körben koszorúzzon.

“Az országban kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel elmarad a Március 15-ei rendezvény. Megértésüket köszönjük”  ezt pedig már Zánka Önkormányzata közölte a Zánka Faluház Facebook oldalán.