Koronavírus: fertőzöttek Keszthelyen (TV Keszthely)

A hivatalos adatok szerint jelenleg 74 igazolt koronavírus-fertőzött van Keszthelyen. Járványügyi elkülönítésben 14 fő tartózkodik, megfigyelés alatt 44 fő van – tájékoztatott Nagy Bálint a város polgármestere. 

Keszthely polgármestere beszámolt arról, a keszthelyi Idősek Otthonában a hét eleji adatokhoz képest nincs új fertőzés. A 77 ellátottból 11-en igazolt fertőzöttek, ketten kórházi kezelésre is szorulnak – tudósít a TV Keszthely. Az intézmény dolgozói közül sincs új megbetegedés, a 35 fős állományból 8-an fertőzöttek. A két kórházi ápolton kívül minden lakó láztalan, aktív orvosi jelenét működik az intézményben. A dolgozók közül egy fő küzd lázzal, otthonában gyógyul.

A Zöldmező utcai iskolában sincs új megbetegedés. A két korábban fertőzött pedagógus még elkülönítésben van, várják a tesztjük eredményét. A tankerület további oktatási intézményeiben és a város óvodáiban nincs fertőzött diák, digitális oktatásra egyetlen intézményben sem kellett áttérni.

Az önkormányzat a zárt terű rendezvényeket lemondta és nem javasolja a kültéri csoportosulással járó programokat sem. Azok, akik segítségre szorulnak, a Polgármesteri Hivatalban tudnak jelentkezni az ellatas@keszthely.hu címen vagy a 83/505-518-as telefonszámon.