Elhalasztja a Balatoni KÖR a köveskáli Gasztropikniket

A Koronavírus miatt nem tartja meg a Balatoni KÖR a jövő szombatra, március 21-re Köveskálra tervezett gasztronómiai rendezvényét. Ugyanakkor a KÖR tagjai saját vendéglátó egységeikben felkészültek a védekezésre és továbbra is várják a vendégeket.   

“Számunkra mindig a vendégek biztonsága és kényelme volt a legfontosabb, de most még fokozottabban kell figyelnünk egymásra és a higiéniás szabályok betartására. A koronavírus helyzetre való tekintettel tagjaink- a saját vendéglátó-egységükben-, betartva a legszigorúbb járványügyi és higiéniás előírásokat, plusz intézkedéseket is hoztak” – olvasható a balatoni vendéglátókat tömörítő Balatoni KÖR közösségi oldalára feltöltött közleményben. 

A KÖR tagjai szerint most jó lehetőség kínálkozik felfedezni a Balaton szépségeit, szabadon lehet túrázni, kerékpározni, hajózni, és sok más olyan tevékenységet végezni, ahol a társas érintkezés nem növeli a vírus terjedésének kockázatát.

“Mindenkit szívesen látunk, de szeretnénk megkérni azokat, akik az elmúlt két hétben külföldön jártak, vagy magukon betegség tüneteit észlelik, hogy utazásukat halasszák egy későbbi időpontra. Javasoljuk, hogy a társadalmilag elvárt üdvözlési formákat – úgymint kézfogás, érintés – kerüljék.” – hívják fel a figyelmet.

A Gasztropiknik szervezői folyamatosan nézik a hazai és nemzetközi ajánlásokat, és ennek megfelelően felülvizsgálják folyamataikat és álláspontukat.

“Bízunk benne, hogy a koronavírus krízis hamarosan véget ér, mi addig is mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Önök biztonságosan és tartalmasan tölthessék el a Balatonnál szabadidejüket.” – zárul a Balatoni KÖR közleménye.