Koronavírus: bizonytalan a balatoni vitorlásszezon kezdete

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt minden bizonnyal április elején nem indul el a vitorlásszezon a Balatonnál. Versenyeket, vízi rendezvényeket jelenleg nem lehet szervezni, az egyéni edzésmunka valamint a szabadidős vitorlázás viszont a járványügyi szabályok betartásával engedélyezett. 

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége legutóbbi ülésén létrehozott egy munkacsoportot, melynek feladata a járvány vitorlásverseny-rendszerre gyakorolt hatásának vizsgálata, valamint a versenyidény kezdetének esetleges elhalasztásával kapcsolatos javaslattétel – mondta el a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook oldalára feltöltött hanganyagban a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Holczhauser András hozzátette: jelenleg versenyeket a Balatonon szervezni és rendezni nem lehet, a Balatoni Vízirendészet felfüggeszti az engedélykérelmeket, illetve május 23-a utáni időszakra is csupán feltétellel ad ki engedélyeket .

Megerősítette ugyanakkor: a versenyengedélyes sportolók edzésmunkát végezhetnek, az ifjúsági klubokban is tarthatnak tréningeket, melyre már a múlt hétvégén is volt példa.

A főtitkár szólt arról is, hogy a szabadidős vitorlázás sem tiltott – egyedül egy hajóban, vagy az egy háztartásban élőkkel való hajózás engedélyezett.

Holczhauser András arra kérte a vitorlázókat, sportolókat, hogy a kikötőkben, vitorlásklubokban is maradéktalanul tartsák be a járványügyi szabályokat, valamint egyes vitorlás egyesületek a koronavírus miatt hozott intézkedéseit.