Kormányzati támogatást kapott Balatonfűzfő partvédelme

Balatonfűzfő parti sétány melletti részének partvédelmére a kormány külön fedezetet szavazott meg, így az utolsó percekben meg tudtuk menteni a partunkat és azt a néhány fát, melyek még nem pusztultak el – írja közösségi oldalán Szanyi Szilvia polgármester.
(Fotó: Varga Teréz)

 Az új partvédőművel védett területen közel 50 db fát ültettek.
Köszönet a vállalkozónak a lelkiismeretes, igényes munkáért, aki mindent megtett, hogy ne sérüljön meg a sétány utunk, és a növényzetünk. Köszönet annak a helyi lakosnak, akitől 15 db háromszor iskolázott égerfát kaptunk.
Köszönet az önkormányzat dolgozóinak, hatóságnak, tervezőknek akik lelkiismeretesen működtek együtt a kivitelezővel, hogy a rövid idő alatt minden rendben menjen!
– fogalmazott a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a támogatás elnyerésében közreműködött a térség országgyűlési képviselője, dr. Kontrát Károly is. „Balatonfűzfő volt az egyetlen, ahol a partvédelemre külön támogatást adott az állam és így megmenthettük ezt a természeti kincset!” – tette hozzá. Ezen a területen lesz már lehetőség parti horgászatra is.
Balatonfűzfő megvalósult partvédelme (Fotók: Varga Teréz)