Korlátozzák az észak-balatoni vasútforgalmat (veol.hu)

Az észak-balatoni vonalon egy reggeli személyvonat és valamennyi sebesvonat utazóit érinti, hogy március 28-ig karbantartás miatt korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld közötti forgalmat – közölte a Mávinform, amit a veol.hu tett közzé.

A karbantartási munkálatok már zajlanak Budapesten, a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között a vasúti forgalmat.

A változás nem csupán a Székesfehérvár–Szombathely, de a Székesfehérvár–Tapolca (29-es) vonal forgalmát is érinti. Számos járat fővárosi végállomása módosul, Kelenföldre, vagy a Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarra kerül át. Egyes éjszakákon Ferencváros és Budapest-Kelenföld között is munkavégzés zajlik, ami miatt néhány vonat közlekedése módosul.

A Székesfehérvár–Tapolca vonalat érintő legfontosabb változások, hogy a Balatonfüredről reggel 5 óra 51-kor a fővárosba induló személyvonat (9749-es) csak Budapest-Kelenföldig közlekedik. Emellett valamennyi tapolcai sebesvonat fővárosi kiindulási és végállomása Budapest-Kelenföldre kerül át.