Körbetekerik és zenélik a Balatont ezen a nyáron Bagossy Norbiék (sonline.hu)

Balatonboglárról indulva kerekezi körbe a Bagossy Brothers Company a tavat a zenekar Balaturné nevű programjának részeként. A biciklizéshez persze koncert is társul, az elsőnek a Kőröshegyi Levendulás adott otthont. A kőröshegyi koncertet a felsőőrsi Hegyilevegő piknik követi, ami a zenekar minifesztiválja, majd folytatják útjukat egy szigligeti, egy balatonboglári és egy balatonakarattyai koncerttel. Ez utóbbi szeptemberben zárja a Balaturnét, s mindeközben fesztiválokon is viszontláthatja a gyergyószentmiklósi zenészeket a közönség – írja a sonline.hu.

 

A Bagossy Brothers Company már visszajáró vendég a Kőröshegyi Levendulásba, nem is csoda, hogy innen indult útjára a zenekar Balaturnéja.

Nagyon otthonos számunkra a Balaton, a zenekar a legtöbb időt itt tölti, ha nem otthon vagyunk a hegyekben. Kedvenc helyszínnek számít a Kőröshegyi Levendulás, ahol pont egy éve voltunk utoljára

– mondta Tatár Attila, a zenekar basszusgitárosa Kőröshegyen.

Régóta szerettük volna körbetekerni a Balatont, de a szezonban nem érünk rá, mert zenélünk. Ezért azt gondoltuk, hogy összekötjük a kellemest a hasznossal és a rajongókkal közösen biciklizzük körbe a tavat

– mondta Bagossy Norbert a Balaturnéról.

Többek között a zamárdi Strand Fesztiválon is zenélnek majd. „Nagyon zsúfolt a nyarunk és tényleg minden hétre jut több koncert, egészen az őszig. Végre újra színpadon vagyunk ezt nagyon élvezzük, de közben kreatív munka is folyik természetesen” – fejtette ki Bagossy Norbert.

 

Készülnek az új dalok 

A zenekar őszi népi projektjére is készül, de új dalok is születnek, ha éppen útközben kapnak ihletet a zenészek. – Elég széles palettán mozognak a dalaink a népzenei stílusú nótáktól, a rockosabb balladákon át a ska stílusúakig minden megtalálható, sok mindent körbejártunk már. De folyamatosan kísérletezünk, mondta Tatár Attila, a Bagossy Brothers basszusgitárosa.

– Hatással van ránk minden, figyeljük, hogy mi van bennünk és mi vesz minket körül és olyanná tesszük a dalainkat, amilyen érzések vannak bennünk, tette hozzá Bagossy Norbert. Azt sem tartja kizártnak, hogy a tó és a rajongókkal való közös tekerés nyomán egy a Balaton című számukhoz hasonló hangulatú nóta szülessen.

 

Virágillatú koncertélmény 

A Kőröshegyi Levendulásban családok, baráti társaságok „táboroztak le” a színpad előtti tisztásra, hogy a lehető legjobb helyről élvezhessék a koncertet. A naplemente festett tökéletes hátteret a zenekar különleges hangulatú koncertjének, ahol minden nagyobb sláger felcsendült. Így az Olyan ő, a Visszajövök, a Harmonikás, a Csendes vizeken, a Van ez a hely, de a Balaton és a Parno Graszttal közös új dal a Fújj meg szél is táncra perdítette a közönséget – írja a sonline.hu.