Kontrát Károly: A kormány egymilliárd forint fejlesztési forrást biztosít Balatonfürednek

Átadták az ipari elkerülő utat Balatonfüreden. A Vázsonyi utat és a Bajcsy Zsilinszky utcát összekötő 500 méteres szakasza 140 millió forintba került. Friss kormányzati döntés, hogy Balatonfüred egymilliárd forint fejlesztési forrást kap a város járvány utáni újraindításához – olvasható a balatonfured.hu oldalon.


– Régi vágyunk teljesült az útszakasz megépítésével, hiszen tehermentesíti a városközpontot – mondta Bóka István polgármester az út átadóján.

Rojtos Norbert, a térség önkormányzati képviselője hangsúlyozta: már másfél hónapja elkészült az út, mégis sokáig kordonnal volt lezárva, mert az új nyomvonal engedélyeztetése a szokásosnál tovább tartott mivel két országos közutat köt össze.
– A város egyik legszebb panorámájú utcája ez, igyekszünk a bekapcsolódó utakat is felújítani. A közeljövőben megvalósulhat a Kazinczy-, a Kölcsey- illetve a Téltemető utcák útburkolatának felújítása – tette hozzá.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: Balatonfüreden tudatos városfejlesztés zajlik, ennek fontos eleme volt a városközpontot elkerülő út megépítése.

– Friss döntés, hogy a kormány egymilliárd forint fejlesztési forrást biztosít Balatonfürednek, a támogatás a város újraindítását segíti a COVID utáni időszakban – jelentette be az államtitkár.